tisdag 19 oktober 2010

fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont

fick just något att se fram emot. som är betydligt närmare än en månad bort. det gör att det känns åtminstone liiite lättare att fortsätta den här mardrömstråkiga pluggningen. önskar att jag inte hade några andra lektioner alls än pa100. men tyvärr har jag ju det.

lördag 16 oktober 2010

alltid en orkan i hälarna

idag: städar upp mitt liv, pluggar tills jag har lärt mig allt man kan lära sig, äter hallongrottor och sjunger håkan hellström tills jag dör.

fredag 15 oktober 2010

det dom aldrig nämner

igår när jag dampbloggade så glömde jag säga att förra helgen ägde! (jag kanske borde nischa den här bloggen som en helg-rapporteringsblogg endast) jaja. såhär fem dagar försenat kan jag berätta att för en vecka sedan var jag på världens bästa förfest hos gilma, hon hade gjort så fint och vi hade charader och klädloppis innan vi tog oss till innertavle där det var så mycket folk så man inte visste vad men roligt ändå och jag cyklade totalt en mil ungefär den kvällen!! innertavle-röbäck=skitlångt.
på lördagen sen var jag på haga och åkte sedan till rött där vi samtalade om viktiga saker, sedan slutade kvällen med att jag sov över hos evelina!! på söndagen när jag skulle cykla hem igen så blåste det skitmycket och jag mötte min mamma med min lillebror på pakethållaren som var på väg till strömpilen så jag kände att jag inte hade nåt bättre för mig så jag hängde med dit. efter världens värsta motvind ville albin gå på busplaneten. så då gjorde vi det. han åkte rutschkanor och badade bollhav och spelade fotbollsspel och jag och mamma observerade.

idag gjorde jag något dumt. eller inte dumt för det var världens bästa men jag känner att jag inte får låta det bli en vanesak att min impuls får tala och betala. först köpte jag ett par byxor och jag som nästan aldrig köper nya saker blev så till mig av mitt inköp att det gick av bara farten, in på burmans, ner från hyllan, betala och gå ut och åka hem med 2 steg från paradise!!!!!!!!

torsdag 14 oktober 2010

Först när regnen kom och högervinden ven

förlåt för att min blogg är pisstråkig med bara en massa text och inga bilder. jag läste en gång (tror det var blondinbella) om hur man skulle vara en bra bloggare. man skulle uppdatera ofta (sry) och ha mycket bilder så att det blir lätt att hänga med! (sry igen) men det finns ju faktiskt en anledning. det är för att jag är så stört oteknisk och inte kan lägga in många bilder på ett bra sätt, gjorde det förut och fick nästan hjärnblödning för att det laggade upp sig så mycket. så, vilken tur att jag har garderat mig med flera bloggar!!! om ni blir trött på den ena kan ni bara läsa den andra eller tvärtom eller både och. (update) vet fan inte hur man gör en länkjävel för ingenting fungerar så ni får helt enkelt skriva in adressen i er webbläsare: www.darklands.blogg.se
haha ironiskt att jag inte har uppdaterat på typ en månad, nämen jag lägger in bilder där när jag orkar eller har bloggmaterial(haha)!!! (obs jag vet inte vad jag skulle göra om inte utropstecken fanns obs)

Och du känner att staden är precis som staden alltid varit i väntan på en lång kall vinter

det jag lyckades plugga igår känns som varken eller nu eftersom provet var ungefär det konstigaste jag någonsin sett. med tanke på att vi fått ca. hundra kg med instuderingsfrågor, massa sidor att läsa i boken och att det skulle utgöra en tredjedel av kursen trodde man att provet skulle vara ganska bastant. men nä, största delen var att man skulle kryssa ja/nej, sant/falskt och slå upp växter i en flora typ. ja, men. det kanske fanns en smart tanke bakom.

och precis när vi satt där och höll på att skriva prov så tittar någon upp från papperet och ut genom fönstret och så går det ett sus och ett kollektivt "aaaaåååååååwwwwhhh" hörs genom hela klassrummet som det har en tendens att göra ganska ofta nuförtiden. vi blir känslosamma såhär på sista höstterminen i min klass. ja, iallafall. det snöade lappvantar utanför! världens mjukaste fjädersnö som sedan övergår i blött, blött, blött. om man går på midgård som jag gör så är man van vid systemkameror överallt och nu när det snöade första snön så gick esteterna lös och knäppte hoppbilder utanför medans vi satt inne och fnissade.

hård som jag är har jag bestämt mig att inte på hela vintern ska jag bära jacka på vägen till vildmannen! förra vintern bar jag jacka EN gång, det ska jag slå i år!!
vi värmde oss efter den kalla promenaden med rejv i lanrummet på lunchrasten!

för att fira ingenting särskilt gick vi med klassen och åt på kinarestaurang, skrattade, pratade och blev mätta. sen drog vi vidare ut i natten!!!! på café!!!!! sen fick jag skjuts hem av en nybliven körkortstagare (rille b) och visade exotiska röbäck med tillhörande ica-gangsters för resenärerna (hanna och linda).

nu ska jag inte plugga!!! godnatt!!!

onsdag 13 oktober 2010

you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one

kan jag SLUTA med att göra vadsomhelst vadsomhelst annat än att plugga naturkunskap?????!!!!! ikväll har jag: skyllt på att jag väntat på maten, ätit kantarellmackor, läst ca 60 sidor ur lilla ångestboken (haha), tittat på discovery channel(tittar ALDRIG på discovery), surfat på den stationära datorn, spelat tetris, kollat bloglovin ca: 20 ggr (facebook lika många), letat låttexter (som jag alltid gör), kollat ungefär var tionde minut om 2 steg från paradise har lagts ut på spotify, läst om hur man publicerar och trycker en bok på vulkan.se (mitt PA100 skriker också på mig i bakhuvudet). jag tror att det är bara för att jag fick så jävla dåligt självförtroende från idag när jag pluggade med matilda att jag känner att det inte ens är värt att plugga för jag kommer ändå inte fatta. och det störda är att det är ju hur enkelt som helst egentligen. det är bara jag som är efterbliven inom naturkunskap. kan ju ge upp biolog och läkardrömmarna här på direkten.

lördag 9 oktober 2010

hjärta

om man är i rätt sinnesstämning finns det ingen annan musik, ingen annan musik kan få en att känna så mycket, den som går längst längst in och ut överallt den som tränger längst in i hjärtat. och varje sinnesstämning är rätt, alltid rätt. alltid kärlek, alltid rött. det finns perioder för allt i livet, perioder när man glömmer. och perioder när man hittar tillbaka. när man hittar hem.

lördag 2 oktober 2010

åttio år på slutet kanske hjärtat börjar revoltera.

ibland gör livet en tvärsväng och det behövs inte mer än fina fina människor och skratt så att den där gnagande oron försvinner. den behövs ju egentligen inte där. musik och popcorn och en som spiller ut alla popcornkärnor på golvet och "men ååååh" och dammsugande till http://open.spotify.com/track/06hlVTKsr61iFAm933Mok1 klockan tre på natten.

natten som övergick i morgon och man kommer hem den tiden då morgontidningen har kommit men det har inte blivit ljust för det blir aldrig ljust på nätterna häruppe den här årstiden. solen kommer ungefär tillbaka i april.

och när det blev som det blev blev det så att sömnen försvann och så att jag sitter på en buss om en halvtimme. jag sitter på den tidigaste bussen härifrån för att hälsa på mitt äldsta hjärta en dag eller så. godnatt eller godmorgon.

fredag 1 oktober 2010

jag föll isär idag: hundra ledsna små bitar över golvet, det var en gång jag

jag fick skavsår av skorna. på musiken spelade vi en låt fyra gånger. första gången sjöng jag falskt, andra gången skrek jag refrängen och tredje och fjärde tappade jag takten. jag vet inte vad jag ska göra med någonting. affären stängde när jag kom dit, jag satt med huvudet mot rutan på bussen på väg hem och instängd i öronen. ska jag åka dit, följa med dom eller bara stanna kvar. jag kartongcuttade min handled igår på skokartongen, och skrev ett prov idag där jag inte var helt säker på en enda fråga.

allt är bagateller men förstoras hundratusen gånger i min hjärna. jag borde ju vara glad, jag är glad. också.

som när en ring fastnade på klaras ringfinger och hon fick loss den precis innan fingret blev jätteblått, då blev jag glad. eller när vi spelade strandtennis och boule i korridorerna på håltimmen och jag vann två gånger, då blev jag också glad. eller när vi pratade om de töntiga ettorna med kalasutstyrsel hur de ville visa vilken bra sammanhållning de hade i klassen, då blev jag glad för vi var exakt likadana för två år sedan. eller som när en tjej sa att mina skor var fina, då blev jag glad, eller när jag kollade i mitt skåp och insåg att min dator var borta och hur jag sprang runt i skolan och ner i biblioteket och såg den ligga kvar där på soffan. då blev jag också glad. jag älskar midgård. och jag älskar mina klasskompisar. idag highfivade vi på att vi skulle hålla kontakten efter gymnasiet. för nu är det bara ungefär tre fjärdedelar kvar av skolan.

nu kurrar min mage och jag skulle behöva sova i minst hundra år eller bara en kram för att komma i rätt balans.